Vinçlere bağlanarak kullanılan polyester sapanlar güçlü yapıları ile ağır yükleri kolay bir şekilde kaldırabilirler. Taşınan yüke göre farklı seçeneklere sahip olan polyester sapan, fiyatlar açısından da çeşitliliğe sahiptir. Polyester ile örülü olan bu ürünler merkez ağırlık noktasına dik şekilde hizalanmalıdır. Sapanların kaldırma açısı ne kadar fazla olursa, sapanın kapasitesi de o kadar az olur. Kaldırma açısına uymak ve dengeli bir şekilde yükün kaldırılmasını sağlamak güvenlik açısından oldukça önemlidir.
Taşıma sırasında tek bir sapan yeterli olmayabilir. Böyle bir durumda kullanılan sapanlardan biri polyester sapansa diğer sapanların da hammaddesi polyester olmalıdır. Her yüke uygun olacak şekilde üretilen polyester halatlar içinden taşıyacağınız yüke uygun bir ürün seçmeniz gerekir. Sapanların kullanımı sırasında düğüm atılmaması gerekir. Her kullanım öncesi uzmanlar tarafından sağlamlığı kontrol edilmelidir. Hasar görmüş sapanlar kesinlikle kullanılmamalıdır. Polyester sapan kimyasallara ve asitlere karşı yüksek bir dirence sahip olsa da bazı kimyasallara karşı farklı reaksiyonlar gösterebilir.
Polyester Sapanların Kimyasallarla Kullanılmasının Sonuçları Nelerdir?
Polyester sapanların üretildiği maddeler hem fiziksel açıdan hem değişik direnç özellikleri açısından kimyasal etkilere karşı farklılık gösterir. Polyester bez sapan mineral asitlerin çoğuna dirençli olup, alkalilerden zarar görür. Poliyamid alkalilere bağışıklıdır, mineral asitlerinden etkilenir. Polipropilen ise asit veya alkalilerden az etkilenir, çözücüler dışındaki kimyasallara karşı en yüksek direncin gerekli olduğu uygulamalarda kullanılır. Bütün polyester sapanların konsantrasyona bağlı olarak kimyasallara, sıcaklığa ve kullanım süresine göre hasar görebileceği unutulmamalıdır. Böyle bir durumda Polyester halat taşıma kapasitesi bakımından önemli ölçüde düşüş gösterebilir.
Polyester sapan kimyasallara maruz kalırsa mutlaka uzmanlardan yardım almak gerekir. Kaldırma sapanları kimyasallar ile temas ettiğinde hemen temiz su ya da uygun olan başka bir madde ile yıkama yapılmalıdır. Yıkanan sapanlar kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kurutulmalıdır. Bu sırada çalışma ve güvenlik kurallarına da uymak gerekir.
Zararsız asitler ve eriyik çözeltileri de buharlaşma sonucu sapanda konsantre olup hasara yol açabilir. Polyester Sapanların sıcaklık aralıklarında kullanımına da dikkat edilmesi gerekir.
Polyester ve Poliyamid -40 C ile +100 C olarak kullanıma uygundur.
Polipropilen ise -40 C ile +80C arasında kullanıma uygundur.
Halatsan Polyester Sapan ürünümüz hakkında bilgi almak için satış ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.