Polyester sapan kırılgan eşyaları kaldırmak için uygunken, zorlu ortamlarda çelik halat tercih edilir. Polyester sapan, çelik halata göre daha hafif ve daha ucuzdur. Bez sapan kullanım aşamasında hafifliği nedeni ile çalışma esnasında zamandan tasarruf ettirir. Her iki ürün de kullanım koşulları ve saklama talimatlarına uyulduğunda uzun süre kullanılabilir. Ancak muhakkak iki ürün de düzenli periyotlarda uzman yetkili kişi tarafından kontrol edilmelidir.
Çelik halat, katmanı yapısı nedeniyle, kontrol aşamasında özellikle iç kısmının incelenmesi söz konusu olduğunda, zor olabilir. Çelik halat kullanım alanlarından kaynaklı paslanma yaptığında mukavemetinde azalma, iş güvenliği tehlikesi gibi durumlara neden olabilir. Benzer şekilde polyester halatta yırtılma veya sürtünmeden kaynaklı yıpranma olması durumunda kullanılmamalı, yük taşıma kapastesinde düşüş nedeniyle iş güvenliği tehlikesine sebebiyet verebilir. Bu gibi durumlarda uzman yetkili tarafından inceleme sonrası gerekliyse ürünler imha edilmeli ya da ileride kullanılmaması için kaldırılmalıdır. Hassas veya kırılma tehlikesi olan ürünler için Polyester halat idealdir. İhracat sürecinde fabrikadan alıcıya kadar olan süreçte tek kullanımlık sapan kullanımı yaygın ve çelik halata göre çok avantajlıdır.
Sapan Çeşitlerinin Faydaları Nelerdir?
Sapan çeşitleri kullanım alanların ve kapasitelerine göre sınıflandırılır. Gözlü sapan dayanıklılığı ile çizilme ya da ezilme gibi sorunları ortadan kaldırır.
Sonsuz polyester sapan, yüksek dayanımı ve hafif yapısı sayesinde genel amaçlı işlemlerde kullanılır.
Ekonomik bir ürün olan tek kullanımlık sapan çeşitleri, yük formuna uyum sağlayarak kullanılır. Kısa süreli yük kaldırma alanlarında avantaj sağlayan bu ürün, fabrika ve atölyelerde tercih edilir. İhracata yönelik yüklemeler için ideal bir kaldırma ve taşıma sapanıdır.
Sapanların Özellikleri Nelerdir?
Yük kaldırma ve taşıma süreçlerinde aktif rol oynayan ürünler sonsuz, gözlü ve tek kullanımlı çeşitlere sahiptir. Polyester sapanlar, Avrupa Standartlarına uygun kapasitelerde üretilir. -40 ile +100 derece arasındaki sıcaklıklarda kullanılır.
Kaliteli ve dayanıklı ekipmanlarla güvenli kaldırma çözümler için ürünlerimizi incelemeyi unutmayın.
- Caraskal: Yük kaldırma ve taşıma için kompakt, dayanıklı bir araç.
- Domuz Arabası: Yüklerin taşınması için pratik ve sağlam taşıma aracı.
- Hubzug: Yüklerin kaldırılması ve çekilmesi için güçlü ve güvenilir cihaz.
Tek kullanımlık polyester sapan türleri, kaldırma işlemlerinde kolaylık sağlar. İş gücü ve enerji tasarrufu sağlayarak risk oranını önemli ölçüde düşürür. İstenilen ölçülerde hazırlanır. Gözlü sapan ise, sağlam ve yumuşak yapısı ile taşıdığı malzemelere zarar vermez. Nemli veya sulu ortamlara direnç gösterir. Boğdurma ile kaldırma yapmak için uygun bir ürün olup çevresi kılıf ile korunur.
Çelik Halatın Kullanım Alanları Nelerdir?
Çelik halatlar sondaj kuyuları, asansörler, inşaatlar, vinçler, stadyumlar ve balıkçılık gibi birbirinden farklı alanlarda kullanılır. Tercih edildiği alanlar içerisinde;
- Kule ve mobil vinçler,
- Denizcilik,
- Kaldırma ve çekme işleri,
- Madencilik,
- Kum ocakları,
- Genel mühendislik,
- Delme işlemleri,
- Sondaj makinesi işlemleri,
- Darbeli yükler gibi birçok süreç yer alır.
Polyester sapan çeşitleri, çelik halata göre zaman, enerji, maliyet ve işçilik açısından avantajlıdır. Bu ürün grubu, uzun ömürlü ve güvenli bir kullanım imkânı tanır. Halatsan polyester sapan ürünlerimiz hakkında bilgi almak için satış ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.